Egy kis kínai nem kínaiul

Eljött ez az idő is, hogy a már három éve elkezdett honlapomon megjelenjen az első bejegyzés.  Nem vagyok kapkodós, az biztos.

Kérdezed jártam-e Kínában? Nem nem jártam.  Bár szerettem volna, de akkor még nem lehetett csak úgy utazgatni, azóta meg elsodort az élet. Csupán annyi rálátásom van a keleti kultúrára – ezeken belül Tibetre és Kínára – (szándékosan írtam külön-külön) amennyit könyvekből, filmekből meg lehet ismerni.

Mostanában egyre divatosabb lett itt Európában a “keleti filozófia” sokan tanítják, (jól-rosszul) sokan tanulják, sokan értik, és sokan csinálnak úgy mintha értenék. Nem sorolnám magam egyik kategóriába sem, még talán műkedvelőnek sem,  valahol a szélén tartok.  Mindenesetre szerettem volna távol tartani magam az “ezo-spiro” okoskodásoktól, a szerencsecsinálás receptjeitől. Ilyen megfontolásokkal a fejemben beiratkoztam egy kinai asztrológiai tanfolyamra, még csak nem is kíváncsiságból, csupán azzal a szikla szilárd szándékkal, hogy megismerjem, és a tények birtokában leleplezzem ezt az áltudományt. Bekövetkezett az, amire álmaimban sem gondoltam volna. Magával ragadott, felismerésekre juttatott, és azon kaptam magam, hogy nemhogy éjjel-nappal foglalkoztat, de ráadásul elkezdtem a hétköznapokban használni.  Ilyesmiről fog szólni ez az oldal, meg némi meditációról. Keresztény barátaimat szeretném megnyugtatni, hogy nem őrültem meg, csak egyszerűen megtapasztaltam, hogy minden út ugyanoda vezet, csak lehet, hogy a hegy másik oldaláról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s